Over Jeroen

By on 10/11/2017

Ik ben Jeroen van den Berg, senior systeembeheerder bij SoftTech automatisering.

Op mijn werk houd ik me voornamelijk bezig met het beheren, ontwerpen en inrichten van diverse IT systemen zoal VMware clusters, VDI oplossingen en losse ESXi hosts, Windows servers met o.a Microsoft SQL, IIS, Exchange en VEEAM, Linux DNS/NS/mail/SQL/backup/webservers op basis van CentOS, switches, load balancers, routers, firewalls, SAN oplossingen etc.

In m’n vrije tijd houd ik me bezig met de kids, doe hier en daar wat huishouden, maak wat foto’s en filmpjes met m’n DJI drone en speel computergames zoals Setters, Civilization, Transport fever, Fallout, Banished en Diablo.
Daarnaast ben ik ook altijd bezig met het uittesten van nieuwe technieken, veel oplossingen die ik uitrol bij onze klanten of datacenter test ik eerst in m’n eigen testomgeving.
Zo draai ik een eigen VMware cluster met daarop diverse VM’s met o.a. Splunk, Zabbix, Sophos XG/SG, VEEAM B&R/One, vCenter, Domoticz, FreePBX, VMware VDI/NSX, Owncloud, Grafana, etc. daarnaast ook FreeNAS die gebruikt wordt voor dataopslag van voornamelijk films en backups.